2-jarige Docentenopleiding

 

De tweejarige yoga-docentenopleiding is gebaseerd op Ashtanga

Docenten yoga-opleiding

reinier-dorrepaal-Jai-Yoga

Reinier Dorrepaal

Ashtanga techniek; Hands-on-adjustments; Pranayama
441DC2DF-7A67-4947-81BE-740B30E1C88C_4_5005_c

Liese van Dam

Inleiding Ayurveda
jai-yoga-wim-van-doorn

Wim van Doorn

Yogafilosofie; Meditatie
jai-yoga-hendrik-jan-geukes

Hendrik Jan Geukes

Anatomie; Blessures
If you want to learn something: read about it. If you want to understand something: write about it. If you want to master something: teach it!

054CB1C4-55EF-4344-9D2E-EC5009AC3A9F
2-jarige Basis Docentenopleiding gebaseerd op Ashtanga

f

Meerwaarde van de opleiding

 

 • De opleiding is gericht op het maken van een verdiepingsslag in de beoefening van Ashtanga Yoga. Veel aandacht besteden we aan het leren van de houdingen, de correcte vinyasa. Daarnaast veel aandacht voor de adjustments met betrekking tot houdingen uit de primary serie. Niet alleen de theorie maar ook heel veel practice met elkaar.
 • Op het gebied van Pranayama heb ik mij door mijn opleiding aan Kaivalyadhama https://kdham.com veel kennis opgedaan onder leiding van Sri Sudhir Tiwari. Graag wil ik deze authentieke kennis in de opleiding met je delen.
 • We besteden twee jaar lang veel aandacht aan je begeleiding op jouw persoonlijk yoga-pad. Op gestructureerde wijze bieden we je middelen om stap bij stap dit pad verder te ontwikkelen.
 • Uniek in deze op Ashtanga gebaseerde basisopleiding is dat anatomie en het voorkomen van blessures veel aandacht krijgen. De anatomielessen worden verzorgd door huisarts Hendrik-Jan Geukes.
 • Je krijgt een interessante introductie in de leer van Ayurveda door Liese van Dam.
 • Wim van Doorn zorgt ervoor dat je tijdens de opleiding op gestructureerde wijze een mooie basiskennis van yoga-filosofie verwerft.
 • Doordat de opleiding een looptijd heeft van twee jaar kunnen we je een goede structuur geven om ook de voorbereiding voor de lessen goed aan te pakken. We helpen je om de yoga-filosofie toe te passen in je dagelijks leven, zodat je hier structuur, kracht en balans uit kunt putten.
 • De opleiding wordt gegeven in Galerie Cafe De Leidse Lente in Leiden.
 • De opleidingsdagen zijn op zaterdagen.
Zij zijn blij met de opleiding
Accreditatie Docentenopleidingen

Yoga Alliance

Accreditatie

De opleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, een Amerikaanse organisatie die yogaopleidingen controleert en accrediteert. Bij het behalen van je certificaat kun je je als yoga leraar registreren bij Yoga Alliance. Deze registratie wordt wereldwijd erkend.

Voor alle duidelijkheid merken we op dat deze opleiding niet leidt tot een vermelding als ‘authorised Ashtanga teacher’ op de website van Sharath Yoga Centre. Voor een dergelijke vermelding dien je gedurende een aantal jaren één of een paar maanden per jaar practice bij Sharath Jois in Mysore India te doen.

90B8D61D-05DC-4E6F-AC18-B69A0EABCE86

Registratie voor  OPLEIDING 2024-2025 is geopend.

 Het aantal aanmeldingen dat ik reeds heb ontvangen is voldoende om met zekerheid te zeggen dat de opleiding op 9 maart 2024 van start gaat.
Ashtanga Yoga

Docentenopleiding.

Opleiding 2024 – 2025
De laatste opleidingsdag van deze opleiding is in de tweede week van november 2023. In bijgaand document vind je de opleidingsdata.

Overweeg je om je in te schrijven dan nodig ik je graag uit om een aantal van de referenties te lezen die ik van studenten heb mogen ontvangen.

Prijs
De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.800,- (inclusief BTW). Te betalen in twee jaarbedragen van € 1.400,-.

Deze prijs is exclusief:

 • Studieboeken
 • Registratie bij Yoga Alliance bij succesvolle afronding van de opleiding