2-jarige Docentenopleiding

DBF3A3FE-25CE-4215-94C5-0444C5DE637A
054CB1C4-55EF-4344-9D2E-EC5009AC3A9F
2-jarige Basis Docentenopleiding gebaseerd op Ashtanga

f

Meerwaarde van de opleiding

 

  • De opleiding is gericht op het maken van een verdiepingsslag in de beoefening van Ashtanga Yoga. Veel aandacht besteden we aan het leren van de houdingen, de correcte vinyasa. Daarnaast veel aandacht voor de adjustments met betrekking tot houdingen uit de primary serie. Niet alleen de theorie maar ook heel veel practice met elkaar.
  • We besteden twee jaar lang veel aandacht aan je begeleiding op jouw persoonlijk yoga-pad. Op gestructureerde wijze bieden we je middelen om stap bij stap dit pad verder te ontwikkelen.
  • Uniek in deze op Ashtanga gebaseerde basisopleiding is dat anatomie en het voorkomen van blessures veel aandacht krijgen. De anatomielessen worden verzorgd door huisarts Hendrik-Jan Geukes.
  • Je krijgt een interessante introductie in de leer van Ayurveda door Liese van Dam.
  • Wim van Doorn zorgt ervoor dat je tijdens de opleiding op gestructureerde wijze een mooie basiskennis van yoga-filosofie verwerft.
  • Doordat de opleiding een looptijd heeft van twee jaar kunnen we je een goede structuur geven om ook de voorbereiding voor de lessen goed aan te pakken. We helpen je om de yoga-filosofie toe te passen in je dagelijks leven, zodat je hier structuur, kracht en balans uit kunt putten.
  • De opleiding wordt gegeven in Galerie Cafe De Leidse Lente in Leiden.
  • De opleidingsdagen zijn op zaterdagen.
Zij zijn blij met de opleiding

If you want to learn something: read about it. If you want to understand something: write about it. If you want to master something: teach it!

Accreditatie Docentenopleidingen

Yoga Alliance

Accreditatie

De opleiding is geregistreerd bij Yoga Alliance, een Amerikaanse organisatie die yogaopleidingen controleert en accrediteert. Met ingang van februari 2020 heeft Yoga Alliance haar kwaliteitseisen aangescherpt. Na implementatie van de nieuwe standaarden in februari 2022 voldoet de opleiding die wij aanbieden aan deze nieuwste standaarden, waarbij minimaal 150 van de 200 uur door een E-RYT 500 docent gegeven moet worden. Bij het behalen van je certificaat kun je je als yoga leraar registreren bij Yoga Alliance. Deze registratie wordt wereldwijd erkend.

Voor alle duidelijkheid merken we op dat deze opleiding niet leidt tot een vermelding als ‘authorised Ashtanga teacher’ op de website van Sharath Yoga Centre (voorheen KPJAYI). Voor een dergelijke vermelding dien je gedurende een aantal jaren enkele maanden per jaar practice bij Sharath Jois in Mysore India te doen.

90B8D61D-05DC-4E6F-AC18-B69A0EABCE86

26 FEBRUARI START OPLEIDING 2022-2023  

Ashtanga Yoga

Docentenopleiding.

Opleiding 2022 – 2023
Deze opleiding gaat op zaterdag 2 april 2022 van start en loopt tot eind oktober 2023. In bijgaand document vind je de opleidingsdata.

Opleiding 2020 – 2021
De opleiding 2020 – 2021 is afgerond. Uiteindelijk hebben 15 studenten de opleiding op 24 oktober 2021 hun certificaat behaald. Ondanks alle sluitingen hebben we de opleiding binnen de geplande termijn kunnen realiseren. Ik nodig je graag uit om een aantal van de referenties te lezen die ik van studenten heb mogen ontvangen.

Prijs
De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.670,- (inclusief BTW). Te betalen in twee jaarbedragen van € 1.335,-.

Deze prijs is exclusief:

  • Studieboeken
  • Registratie bij Yoga Alliance bij succesvolle afronding van de opleiding

Mogelijk kunnen de kosten van de opleiding worden afgetrokken van je belastbaar inkomen. We verwijzen je hiervoor naar de Belastingdienst.