Referenties

Sinds 2010 geef ik bijna dagelijks yogalessen. Het geeft me veel voldoening dagelijks veel blije gezichten te zien van mensen die aan de lessen deelnemen. Daarnaast heb ik inmiddels al wee 47 mensen mogen opleiden tot yogadocent. Velen van hen geven lessen bij yogascholen en sportcentra in de Leidse regio. Onderstaand tref je referenties van een aantal van mijn studenten.

Reinier-dorrepaal-sportcity-vlietlijn
Iris Holtmeulen
Het besluit om bij Reinier de opleiding te volgen, was de beste keuze die ik kon maken. Een kleine twijfel vooraf: de tijd die het in beslag zou nemen, de weekenden les en natuurlijk ook de kosten die ermee gepaard gaan. Maar ik heb geen moment spijt gehad en nu mis ik de opleiding zelfs. Een volgende stap in jouw yoga-pad. Intensief tijd doorbrengen met een kleine groep en een geweldige leraar is een groot cadeau aan jezelf. Niet alleen als je erover denkt om docent te worden, maar ook als je jezelf deze verdieping in Ashtanga gunt. Het is de tijd en het geld meer dan waard. Iris Holtmeulen
Caroline Schouten
Ik heb de yoga teacher training gevolgd bij Reinier Dorrepaal. Ik heb hem leren kennen als een ontzettend enthousiaste, gepassioneerde leraar, die heel goed zijn kennis over de verschillende yogahoudingen en adjustments kan overbrengen aan zijn studenten. Hij doet dat met persoonlijke aandacht, aangepast aan ieders individuele niveau, serieus, maar ook met de nodige humor en relativering. Daarbij heeft hij een fantastisch team leraren om zich heen verzameld met diepgaand specialistische kennis over onder andere filosofie en Yin Yoga. Caroline Schouten, Yogi, Yogaleraar, Jeugdarts
Rob van de Schoor
Reinier is sinds 3 jaar mijn Ashtanga yoga leraar. Voordat ik aan Ashtanga begon had ik geen enkele ervaring met yoga. Maar ik werd meteen gegrepen door Ashtanga. Niet in de laatste plaats door de sfeer die Reinier weet te creëren. Hij geeft ruimte voor stilte en het meditatieve aspect van yoga. Zowel in de led-class als Mysore. Hiernaast heeft Reinier een brede kennis van zaken en hij neemt de tijd om regelmatig te chanten, alleen of gezamenlijk. Ik zou Reinier's stijl van lesgeven omschrijven als zacht, een stijl waardoor je 'oefent en daardoor komt alles!' Rob van de Schoor
Clifford Tatum
My first Astanga experience was Reinier’s full primary series. I was completely consumed by it, mentally and physically. That was about four years ago. I have benefited immensely from Reinier’s generosity as a teacher, his expertise in the Ashtanga style, and his intuitive adjustments in Mysore practice. Reinier is my teacher.

Miluska Moeliker
Het was eigenlijk spontaan gekomen om mee te doen aan de teacher training. De ashtanga yoga had me al veel gebracht en ik hoopte op een verdieping met het aangaan van deze training.
Het is zo veel meer geworden. Naast het beter begrijpen van mijn lijf, zowel mogelijkheden en dat wat nog tijd nodig heeft, heb ik ook een stukje innerlijke rust gekregen. En het allermooiste is dat ik een nieuwe passie heb ontdekt, ik vind het geweldig om les te geven.
Een heerlijke tijd met een mooie groep mensen. Ik heb Reinier ervaren als een fijne teacher. Het voelde als samen groeien.

Suzette Steenberg
I did a year in-depth training with Reinier and his team before. It was a life changing experience! The instruction is of high quality given by a truly remarkable and passionate teacher. I highly recommend this Teachers Training.

Johanna Kroyer
Reinier inspired me to step on the mat every morning. He gave me a feeling of safety when learning new postures and stepping (or jumping) out of the comfort zone! He gives an example of dedication with his own practice and by reminding the student to keep going. Giving space and pushing a bit - not only in adjustments! I feel that there is a lot to learn from him in terms of commitment, knowledge, technique and sensitivity of how to create a peaceful and joyful atmosphere. He took that from the shala into the workshops and I am definitely looking forward to my next practice with him!

Elise Heinsbroek
De Teacher Training die ik bij Reinier heb gevolgd heeft een grote impact gehad op mijn practice en op mijn leven. Reinier is een toegewijde docent met veel inzicht in practice en in teaching. Reinier en de gastdocenten zijn zeer kundig en brengen de materie met veel passie over. Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de achtergrond van yoga (lichaam, hart en spirit) en voor iedereen die graag les wil gaan geven!
Mariëlle Brouwer
Reinier is een zeer gedreven yoga leraar met een enorme passie voor Ashtanga Yoga. En dit merk je direct in zijn lessen; een energieke leraar, maar ook een leraar die rustig en ontspannen uitleg geeft, met een prettige stem. Hij heeft een enorme kennis en ervaring wat betreft de houdingen, ademhaling, adjustments etc. maar ook over de yoga filosofie. Reinier blijft zelf enorm “up-to-date”, want regelmatig volgt hij diverse workshops en ieder jaar gaat hij een hele maand voor meer verdieping naar zijn eigen leraar Petri Räisänen. Daarnaast heeft hij zelf ook een dagelijkse yoga practice en dit merk je, hij weet zelf ook hoe de houdingen voelen en hoe je hierin kunt zijn op een zuivere, ontspannen manier. In de lessen leidt Reinier je in houdingen op een zeer professionele manier, soms daagt hij je uit om eens verder te gaan, hij geeft je aanwijzingen of helpt je in de houding, waarvan je dacht dat dit onmogelijk was. Als je aangeeft dat je even rustig wilt of met een blessure kampt, begeleid hij je op een therapeutische wijze in de houding of geeft je opties. Ook bespeelt Reinier zijn harmonium tijdens de ontspanning in zijn geleide lessen, heerlijk ontspannen! Ik volg al een aantal jaren (Mysore) Ashtanga yogalessen bij Reinier en vind dat hij steeds op een inspirerende manier lesgeeft. Ik ben dankbaar dat ik de Mysore yogalessen bij Reinier heb gevonden, want dankzij hem is mijn eigen Yoga practice met sprongen vooruitgegaan en ben ik meer gemotiveerd geraakt om dagelijks op mijn mat te gaan staan.
Abdel Sattar Issa
I finished the (2020-2021) 200h Basic RYT With Mr Reinier Dorrepaal, I found the training instructive intellectually, it helped me deepen my yoga practice and feel confident to convey it to others. Reinier is a passionate, dedicated Yoga teacher, always ready to answer questions, give advice and guidance. After 4 years of Ashtanga practice, meeting such an experienced and friendly teacher was a timely landmark in my journey, thank you Reinier.

Popea Salazar
Dec 12, 2021
My teacher training program with Reiner Dorrepal from Jai Yoga was a really good educational experience. I was able to learn important things about yoga and how to develop my skills as a Yoga Teacher. We received a deep focus on ashtanga yoga, good adjustments for the students, learned how to approach different body types and we also had pranayama and philosophy.

Ana Keating
Nov 16, 2023
Respect, deep thinking, and professional adjustments.

Anika van de Wijngaard
Tijdens mijn yogaopleiding heb ik veel geleerd over yoga, anatomie, filosofie en lesgeven. Daarnaast was het ook een begin van een persoonlijke ontwikkeling die ik heel positief heb ervaren. Niet alleen de fysieke kant van yoga, maar ook de structuur en mindfulness die het biedt, beschouw ik als waardevol. Reinier is bevlogen over Ashtanga yoga, hartelijk en begeleidt zijn studenten op een persoonlijke en betrokken wijze. Hij stimuleert ook het groepsverband; de studenten worden door hem aangemoedigd om onderling regelmatig contact te hebben en ik heb het gevoel gehad dat alles wat ik tegenkwam of niet wist, altijd kon vragen of bespreekbaar kon maken in zijn lessen.