De Astangha gebaseerde opleiding is gestart door Reinier Dorrepaal. Hij begon in 2003 met yoga en na jarenlang dagelijkse lessen power yoga (gebaseerd op Ashtanga-yoga) kwam Reinier in 2009 in aanraking met de traditionele wijze van Ashtanga-beoefening via Mysore Style practice bij Claudia Pradella.
Sindsdien is Reinier een toegewijd en dagelijks beoefenaar van Ashtanga.
Yogahorizon
In de eerste lichting van studenten van de zogenaamde ‘advanced yoga studies’ van Delight Yoga hebben Katiza Satya Ivulic en Kevin Sahaj ervoor gezorgd dat de yogahorizon van Reinier verder is verruimd. Reinier is een Yoga Alliance E-RYT 500 gecertificeerde yogaleraar. Via zijn lessen wil Reinier je graag kennis laten maken met de positieve effecten die een holistische aanpak van yoga op de kwaliteit van je dagelijks leven kunnen hebben.
Organische wijze
Reinier begon met lesgeven in 2010. De eerste twee jaar naast zijn werkzaamheden als Register Accountant. In zijn oude vak heeft Reinier veel ervaring opgedaan op het gebied van training en coaching van professionals. Het lesgeven groeide op organische wijze en vanaf 2012 heeft Reinier zijn leven volledig gewijd aan het doceren van yoga.
Ashtanga
Jarenlang heeft Reinier dagelijks de Mysore lessen in de yogastudio van Claudia bezocht (Astanga Yoga Amsterdam). In 2014 is dit opgegaan in Delight Yoga in Amsterdam, waar Reinier ook jaren zijn practice heeft gedaan en jaren geassisteerd heeft. In 2012 volgde Reinier zijn eerste workshop bij Petri Räisänen uit Finland. Sinds 2015 is Reinier assistent van Petri en maakt hij, tijdens retreats en workshops, regelmatig onderdeel uit van het docententeam van Petri en is deze inmiddels zijn belangrijkste leraar. De bescheiden maar toch seniore aanpak van Petri vormen voor Reinier een bron van inspiratie die hij in zijn eigen stijl van lesgeven probeert toe te passen.
Liese begon met het beoefenen van yoga toen ze eind jaren ’90 in Londen woonde. Tijdens de eerste les was ze meteen zo geïnspireerd dat ze besloot een docentenopleiding te gaan volgen.
Dit werd een intensieve maand in de Sivananda Yoga ashram in Zuid-India met daarop volgend vier jaar wonen, leven, leren en lesgeven in Sivananda ashrams op verschillende plekken op de wereld.
Dit was een ervaring met focus op alle aspecten van yoga inclusief meditatie, mantrazingen, filosofie en uiteraard asana’s en pranayama. Teruggekomen in Nederland gaf Liese wekelijkse yogalessen en studeerde ze verder bij Françoise Freedman van Birthlight tot pre-, postnataal, baby en well woman yogadocent en aan de Academy of Ayurvedic Studies (nu Delight Academy of Ayurveda) tot Ayurveda Practitioner.
Liese is verbonden aan Delight Academy als docent en geeft les aan tweedejaars studenten van de Ayurveda beroepsopleiding en jaarlijks de tiendaagse ‘Ayurveda Nutrition Course’ voor algemeen geïnteresseerden.
In haar lessen legt Liese de nadruk op hoe het geleerde praktisch toepasbaar kan worden gemaakt in jouw dagelijkse leven, want alleen dan kunnen de kennis van Yoga en Ayurveda een voedend en blijvend effect hebben. Ancient Wisdom made practical for you!
Wim heeft een brede achtergrond als yogadocent, geworteld in de Ashtanga-traditie. Hij volgde yoga- opleidingen bij Johan Noorloos en Delight Yoga en geeft momenteel Ashtanga- en Yin yogalessen en workshops.
Wim probeert yoga te integreren in het dagelijks leven. Dat doet hij onder meer vanuit zijn sportieve achtergrond door yoga te combineren met hardlopen: de lichtheid van yoga meenemen in het (wedstrijd-)sporten.
De laatste jaren komen via yoga zijn levenslange belangstelling en studies op gebied van filosofie, en reis-, werk- en levenservaringen samen in de yogafilosofie.
Yogafilosofie
Wim benadert de yogafilosofie op een toegepaste wijze, zodat yogafilosofie je kan ondersteunen tijdens het oefenen op de yogamat, maar vooral ook in het dagelijks leven buiten je mat. Wim introduceert yoga filosofie op een integrale manier, in verbinding met de yoga traditie en andere filosofische tradities, passend in de huidige tijd.
Hendrik Jan is 25 jaar huisarts, werkt in Gouda en woont in Leiden. Sinds 2017 beoefent hij Ashtanga yoga. Daarnaast fiets en schaats hij graag.
In zijn werk is hij naast zijn liefde voor het algehele huisartsen vak vooral ook geïnteresseerd in bewegingsapparaat en sportgeneeskunde.
Wat hij zelf ervaart en leert in zijn yoga practice probeer hij over te brengen naar zijn patiënten. Goede houding, voldoende bewegen en ook een goede ademtechniek bij bijvoorbeeld stress en luchtweg problemen.
Blessures
Ook is hij als huisartsopleider betrokken bij het opleiden van jonge huisartsen. Met op de juiste manier zijn kennis en ervaring over te brengen hoopt hij zijn patiënten en de huisartsen in opleiding de juiste inzichten te geven in de mogelijke oorzaken van blessures en daarmee ook het voorkomen van blessures.
Bewegingsapparaat
Hij kijkt er naar uit om een bijdrage te kunnen geven aan de opleiding van yogadocenten zodat zij met kennis van het bewegingsapparaat hun yogalessen kunnen geven en hun studenten op de juiste manier kunnen adviseren ten aanzien van houdingen en eventuele blessures.