RETREAT: Retreatcentrum Bodhi Bhavan in Monchique Algarve Portugal samen met Lisa Schuur van 19 t/m 26 oktober 2024 (nog 4 plekjes beschikbaar)

RETREAT: Retreatcentrum Bodhi Bhavan in Monchique Algarve Portugal samen met Lisa Schuur van 19 t/m 26 oktober 2024 (nog 4 plekjes beschikbaar)

Gelegen op de berg Picota in Monchique met prachtig uitzicht over de noordwestkant van Monchique en adembenemende zonsondergangen en zonsopgangen. Vredig ingebed in de magische natuur van de op één na hoogste top van de Algarve met wandelpaden rondom de retraiteplaats. Op meer dan 6 hectare land is je groep beschermd en kan iedereen een rustig mystiek plekje vinden om uit te rusten. Op verschillende locaties komt natuurlijk bronwater uit de berg. Een deel van het water is opgeslagen in open natuurlijke reservoirs die een welkome verfrissing bieden op warme dagen en uitnodigen voor een verfrissende duik. De grond heeft een sterke energie die elke beoefening van zelfonderzoek en rust ondersteunt. Het is een geweldige plek voor diepe rust, genezing en om jezelf te centreren in helderheid en het vinden van je innerlijke kracht.In de bergen bij het plaatsje Monchique in de Algarve (Portugal) hebben we in Bodhi Bhavan een plek gevonden, waar we de teachings en liefde voor yoga kunnen delen.
In de ochtend leer, verdiep en beoefen je de Ashtanga practice onder begeleiding van Reinier Dorrepaal. Ashtanga maakt je soepel en sterk, maar dit is uiteindelijk niet waar het om gaat. Het gaat erom wat zich van binnen afspeelt en dat is niet zichtbaar aan de buitenkant. Het is voor iedereen een uniek proces.
De middagen en avonden zijn heel gevarieerd met ceremonies, ademsessies, verschillende vormen van meditatie, yin/ restorative / nidra yoga, chanten en praktische en levendige lectures waarbij ik ondersteund word door Loed Rakels. Alle sessies zijn erop gericht op jou één(zijn) te laten ervaren.
Natuurlijk ben je vrij ook eens iets over te slaan. Bezoek het mooie dorpje Monchique of ga heerlijk wandelen in de uitgestrekte natuur of ontspan bij het zwembad.
Alle overnachtingen, (yoga)sessies, lectures, maaltijden, drankjes en natuurlijke bites zijn bij de retreat inbegrepen.
Prijs: € 1.242 per persoon op basis van een 2-persoonskamer 
Boek zelf, maar in overleg met ons,  je vliegticket. Transfer van vliegveld naar Bodhi Bhavan kan via ons geregeld worden.

ij interesse stuur ons een berichtje gittydegier@casema.nl of reinier.dorrepaal@casema.nl

 Voor aanmelding of vragen over workshops ga naar contact.

 Voor nadere informatie over het retreat ga naar retreatpagina.

 

ENGLISH

Located on mountain Picota in Monchique with amazing views over the Northwest side of Monchique and stunning sunsets and sunrises. Peacefully embedded in the magical nature of Algarve’s second highest peak with walking trails located around the retreat venue. On more than 6 hectares of land, your group is protected and everybody can find a peaceful mystical spot to rest. Natural spring water comes out of the mountain on different locations. Some of the water is stored in open natural tanks which provide welcome refreshment on hot days and invite for a refreshing dip in. The ground has a strong energy supporting any practice of self exploration and peacefulness. It is a great place for deep rest, healing as well as centering yourself in clarity and finding your inner strength.

Ben je geïnteresseerd in het volledige pad van yoga en wil je yoga meer integreren in je dagelijks leven? Is Ashtanga je practice of wil je deze prachtige traditionele vorm van yoga (beter) leren kennen? Geniet van een prachtige omgeving en stilte en kom naar dit retreat.

ASHTANGA YOGA

In de ochtend leer, verdiep en beoefen je de Ashtanga practice onder begeleiding van Reinier. Ashtanga maakt je soepel en sterk, maar dit is uiteindelijk niet waar het om gaat. Het gaat erom wat zich van binnen afspeelt en dat is niet zichtbaar aan de buitenkant. Het is voor iedereen een uniek proces.

Ashtanga bestaat uit een aantal vaste series van opeenvolgende houdingen die op dynamische wijze in elkaar overlopen. Het principe van een vaste serie geeft duidelijkheid en creëert rust. Het is daarnaast, indien nodig, individueel aan te passen op basis van jouw specifieke mogelijkheden.

BODHI BHAVAN

We hebben in Bodhi Bhavan een plek gevonden, waar we de teachings, yoga en liefde voor natuurlijk eten kunnen delen. Midden in de natuur, in een heerlijk klimaat, kun je ontspannen en op avontuur naar binnen.

Bodhi Bhavan ligt op de berg Picota met een prachtig uitzicht over Monchique. Vreedzaam ingebed in de magische natuur van de op één na hoogste berg van de Algarve met wandelpaden rond de retreatlocatie. Op verschillende plaatsen komt natuurlijk bronwater uit de berg.

Op meer dan 6 hectare grond kan iedereen een vredig, mystiek plekje vinden om uit te rusten of te genieten van de heerlijke zonsondergangen.

De yoga shala ligt nog net iets hoger, wat het nog magischer maakt; de korte wandeling ernaartoe, maar ook het uitzicht tijdens je practice.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dit is een retreat wat je elk jaar zou willen doen en dat ook veel langer zou mogen duren. Door een puur en teruggetrokken leven te leiden in de natuur, geef je je practice en spirituele beoefening volledige aandacht en daarmee verdieping.

Weg uit je eigen omgeving en het vele moeten, vind je hier de tijd en ruimte om het ook te verwerken en een plek te geven. Blijf gewoon eens een uurtje in een hangmat liggen na een les en zie wat er bovenkomt.

De middagen en avonden zijn heel gevarieerd met ceremonies, ademsessies, verschillende vormen van meditatie, yin/ restorative / Yoga Nidra, chanten en praktische en levendige lectures / Wisdom sharings. Alle sessies zijn erop gericht om jou één(zijn) te laten ervaren.

We bieden veel, maar je bent altijd vrij eens iets over te slaan. Het retreat is all-levels.

*) Mysore-style-practice: Bij de Mysore practice wordt de les niet ingesproken. Je doet de houdingen in je eigen tempo en in het ritme van je eigen ademhaling. Reinier zorgt voor individuele begeleiding.

WAT BIEDT DEZE REIS JOU?

Met dit retreat wordt alles tot in detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* en transfer** voor jezelf en geniet voor € 1.242,- p.p. van:

 • 7 nachten accomodatie bij Bodhi Bhavan
 • 2 tot 3 verse, pure en vegetarische maaltijden per dag
 • heerlijke verfrissende natuurlijke drankjes
 • koffie en thee
 • Yoga, pranayama en meditatiesessies
 • Lectures/ wisdom talks en workshops
 • Om er zeker van te zijn dat we samen als groep naar het mooie Portugal kunnen afreizen, vragen we je om in overleg met ons een vliegticket te boeken. De volgende vluchten hebben we voor deze retreat op het oog:
  – Vliegmaatschappij Transavia: Rotterdam – Faro zaterdag 19 oktober 16.10 uur (aankomst Faro om 18.10 uur)
  – Vliegmaatschappij Transavia: Faro – Rotterdam, zaterdag 26 oktober 10.35 uur (aankomst Rotterdam om 14.30 uur)

** Het is mogelijk om een transfer te boeken van vliegveld Faro naar Bodhi Bhavan en weer terug. Het is dan wel belangrijk om dezelfde tijden aan te houden, zodat er een busje gedeeld kan worden. Denk dan aan ongeveer € 40 p.p retour. Een individuele transfer kan uiteraard ook, of je kan zelf een auto huren.

Vragen of aanmelding via het contactformulier.

HET PROGRAMMA (CONCEPT)

DAG 1: Zaterdag

Na aankomst bij Bodhi Bhavan om circa 20.00 kom je tot rust met een licht diner.

DAG 2 t/m DAG 6: Zondag t/m donderdag

 • 06.30 – 08.00 Mysore-style-practice – Reinier
 • 08.00 – 08.30 Pranayama – Reinier
 • 08.30 – 09.45 Led class half primary serie – Reinier 
 • 09.45 – 10.45 Uitgebreid ontbijt
 • 11.00 – 13.00 Workshop – Lisa of Reinier
 • 13.00 – 14.00 Biologische/ vegetarische Lunch
 • 15.00 – 17.00 Middag workshop 2 of 3 x
 • 18.00 – 19.00 Biologisch/ vegetarisch diner
 • 20.00 – 21.00 Hatha, yin, yoga nidra of easy pranayama (Lisa)

DAG 7: Vrijdag

 • 06.30 – 08.30 Ledclass Primary Serie – Reinier 
 • 08.30 – 10.30 Uitgebreid ontbijt
 • 11.00 – 12.00 Workshop
 • 12:30 – 13.30 Biologische/ vegetarische Lunch
 • 15.30 – 16.30 Workshop met Reinier 
 • 18.00 – 19.00 Biologisch/ vegetarisch diner
 • 20.00 – 21.00 Closing circle – Lisa en Reinier

DAG 8: Zaterdag

Het retreat eindigt na het ontbijt. Transfer naar het vliegveld van Faro.